Ne demek?

Wiki Article

Yangın Kapısı Kolu aşağı gerçek itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Düzen mimarisında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç mahsus bu aparat bayağı işlevsel ve düzgün olmalıdır.

Yangın kapısı ivedi çıkış karınin kullanılacaksa o dem muktezi koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını organize kontroller ile denetlemek ve tetkik etmek bileğerlidir.

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Yangın kapısı, isminden bile anlaşılacağı kabil yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir doğrultuının meydanda olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda güç kayıplarının Yangın Merdiveni Kapısı olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Opsiyonel olarak kötü sızdırmazlık sağlayıcı kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Tehlikeli sınıftaki sorunyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak yürekin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Smoke-proof fire seals with 35 mm expansion feature are used. The use of these gaskets is mandatory in accordance with fire regulations.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında kötü ve alevlerin öteki alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız yıkılmaz başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek midein kullanılacağı mekana bakarak bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın anında kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde mutasavvertır.

Report this wiki page