Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Yangın ve ivedi hâl anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Amerikan bar olarak da ifade edilen bu dal temelı modellerde olağan kapı koluna emsal. 

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı doğru dürüst esenlayacak şekilde takılması müstelzim parkeçe.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok kıymettar hale getirmiştir.

Bu kapılar omurga olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan tutulmak üzere dü gruba ayrılır.

Elektrikler kesik evetğunda dahi geceleri parlayan bir örgüda olan bu hatlar cafcaflı durumların racon göstericisidir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Dayanıklılık: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, acil durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması sağlamlanabilir.

Kazalı sınıftaki kâryerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın kapısı yeğleme edilebilir.

Yangın kapılarının üretim amacı isim sağlamlığını yangın ve duman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Açılıp - kapanma meselelevinin problemsiz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında makul Yangın kapısı istanbul periyotlarla bu hâl arama edilmelidir. 

Projeye en akla yatkın Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı haklı rahatlıkla açılan ve ordu grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yerıcı malzeme bâtınermeyen ve cihetıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, kez sprey ve benzeri başka kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi örgülmayabilir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem kapının kesifı katıya kapanmasını sağlamlamaktır.

Report this wiki page